0
A. Aambeuan

* Bau = Banke, bugang, kokotor jalma/sato.

Hangit = Olahan anu tutung, barang anu kaduruk.

Hangru = Getih.

Hangseur = Cikiih.

Hanyir = Lauk, getih.

Hapeuk = Pakean kotor, tempat kotor.

Haseum = Kokotor ucing, kelek nu kakesangan, olahan nu geus lila.

Penghar = Jengkol, peuteuy, obat-obat nu ngandung bahan kimia.

Pesing = Cikiih.

Segak/nyegak = Bako, cipeuyeum.

Seungit = Kembang, parfum.

B. Rarasaan

Amis = Rasana gula.

Anta = Rasana cai (cai sumur di taneuh tela/basisir).

Asin = Rasa uyah.

* Gahar = Rasana manisan, inuman nu ngandung rasa amis-haseum.

* Haseum = Rasana cuka, bungbuahan nu atah keneh.

* Kecut = Rasana cuka.

* Kesed = Rasana salak (salak ngora).

* Keutar = Rasana geutah, cangkang bungbuahan.

* Keurang = Rasana kadaharan nu geus tengi atawa nu digoreng ku minyak kalapa murah.

* Lada = Rasana cengek/cabe.

* Pahang = Rasana buah jengkol, iwung nu geus kolot/iwung nu can diasakan.

* Pangset = Rasana olahan nu rea teuing uyah (asin pisan).

* Pait = Rasana kina, paria, hamperu.

* Peuheur = Rasana terong.

Copyright © Tatar Pasundan

Posting Komentar

 
Top