0
Bentang-bentang baranang
Maturan kuring nyorangan marengan bulan sapasi
Tiris kalimpudan halimun ipis harita Jungjunan
Sacarang endah nya pedah anjen cenah rek datang nyanding herepan urang

Naha poek halimun teh beuki kandel beuki tiris
Kakangen teh ges montel kacida dina dada
Naha salira teu katinggal irung-irungna acan
Dug deg hate hariwang ngarep-ngarep nu dipika melang

Naha kamana atuh Jungjunan salira teh
Dugi enjing panon poe tos moncereng jangkung
Gening taya wae laratanana

Sabulan ngadukdukan angeun neang nu jadi kakasih
Hor ceunah gening salira teh tos tilar dunya di jati Asih
Asa kabentar gelap tengah poe ereng-erengan
Kuring ngaheuluk sorangan dipadang panjang
Nyinghareupan patilasan jasad salira nu angkat nyorangan

Duh engkang pujaan hate, Jungjunan qolbu Eneng
Poe ieu ges sataun Anjen mulang
Masih teu ilang teu kurang kanyaah kasono kanggo Anjen
Da Cimata teh bongan teu saat-saat wae
Isukan tungguan Euis nyusul di leuwi bulan disisi padang panjang

Copyright © Tatar Pasundan

Posting Komentar

 
Top